Gör fint hemma med nyplanterade blommor

Växter och blommor kan verkligen förgylla ett hem och ge det en riktigt hemtrevlig känsla. Gröna växter är att föredra om du inte har en massa tid över och är borta under längre perioder. De sköter nästan sig själva och behöver inte vatten lika regelbundet som många blommande krukväxter.

Föredrar du ändå blommor får du vara beredd på att de behöver betydligt mer omsorg och de behöver vatten regelbundet. De behöver även stå ljusare än gröna krukväxter, gärna på ett fönsterbleck, även om det givetvis inte gäller alla blommor. Vill du sätta blommor från frö kan du läsa på fröpåsen om hur du bäst tar hand om just den blomman. Du hittar för övrigt frön till en rad olika blommor hos Impecta, en butik på nätet med ett stort utbud av frön och tillbehör för egen odling.

Stora blommor och krukväxter som exempelvis vit papegojblomma och zebrasköld passar utmärkt om du vill fylla upp tomma hörn i hemmet. Tomma, stora utrymmen kan se verkligt tråkigt ut. Och har du sått dem från frö själv är det dessutom otroligt tillfredsställande att sköta om dem, när du vet att du själv odlat dem från början.

Blommor och växter på fönsterbleck

Vill du göra dina fönster extra fina är fönsterblecket ett perfekt ställe att ha lite blommor och växter på. Tillsammans med en fin gardin, en liten lampa eller annan ljuskälla kan du verkligen få till den där härliga och hemtrevliga känslan.

Några blommor som är lättskötta och utmärkta att ha inomhus är exempelvis pelargon, krukros, possum, juvelblomma och krysantemum. En del av dem behöver mer ljus än andra, så det är viktigt att placera dem på rätt plats i huset. Om du inte är så kunnig kan du alltid läsa på om de olika blommorna samtidigt som du sår dem, och sedan planera inför det inredningsmässigt.