Så väljer du rätt markis

Att välja rätt markis är avgörande för att skapa en bekväm och funktionell utomhusmiljö där du kan njuta av soliga dagar utan att bli överväldigad av starkt solljus eller regn. Om du är ute efter att hitta markiser i Stockholm, kolla då gärna in Max Markiser, som har ett brett utbud av just detta. För att du ska hitta rätt markis för dig, så finns det en del saker att kolla efter. Det första är att bestämma typ av markis. Det finns olika typer av markiser att välja mellan, inklusive fällbara markiser, terrassmarkiser, korgmarkiser och vertikala markiser. Varje typ har sina egna fördelar och användningsområden, så överväg vilken typ som bäst passar dina behov och preferenser.

Hitta rätt storlek och form

En annan viktig sak är att fundera på vad för storlek och form markisen ska ha. Det kan vara smart att mäta det område som du vill skugga eller skydda för att bestämma den lämpliga storleken på markisen. Tänk också på om du föredrar en rektangulär, kvadratisk eller rund form. Sedan är det ju även så att markiser, de finns i olika material. Dels stommen, dels tyget på. Så fundera på vad som passar dig.

Markiser kommer även i olika stilar och design, från moderna och minimalistiska till mer traditionella och dekorativa. Välj en stil som kompletterar arkitekturen och inredningen av ditt hem eller utomhusutrymme.

Funktioner och tillbehör

Tänk på eventuella extra funktioner och tillbehör som du kan vilja inkludera med din markis, såsom motoriserad styrning, fjärrkontroller, vind- och regnsensorer, belysning och värmare. Dessa funktioner kan förbättra bekvämligheten och funktionaliteten hos din markis.

Slutligen är det viktigt att överväga installations- och underhållskraven för den valda markisen. Se till att du väljer en markis som är lätt att installera och underhålla, eller överväg att anlita professionell hjälp för installation av din markis och regelbundet underhåll.